torsdag 16 augusti 2012

Syster med stil!

Att designa sin systers balklänning är alltid roligt. Särskilt när man får designa den själv och påverka tyg valet. Någon som tänker lite lika som än själv och som jag vet vilka modeller som kan passa.
Att det skulle vara en speciell klänningen som ingen annan haft var självklart. Inget vanligt rysch pysch eller strassband. Utan är en mer modern och stilren klänning men ändå romantisk och ledig. 
Efter att ha letat ett tag efter det perfekta tyget hittade vi ett tillslut i Borås. Ett helt fantastiskt sidenchiffong tyg i marin och oliv färg vars mönster påminner lite om leopard. 
Det fick bli grunden och inspirationen till hela klänningen.

Här är Linn med sin kavaljer.


Modellen på klänningen, som kan tyckas väldigt simpel, är v-ringad både bak och fram men djupare i ryggen, där skymtar man även underklänningen i marinblått duchesstyg som till skillnad från över klänningen är en tajt tubtoppklänning. Hela övertyget är draperat och ditsytt för hand och formar klänningens linjer och veck för att få en så personlig passform som möjlig. Allt detta för att framhäva Linns fantastiska figur på bästa tänkbara sätt.


Chiffongtyget leker i vinden så vackert och framhäver slitsen framtill på klänningen, där man även ser underklänningen som slutar mitt på låret. En dramatisk look som visar Linns snygga ben.



 Hela stylingen är underbar med alla gulddetaljer som bryter snyggt mot det marinblåa. Dom snygga guldskorna ger en bra, lång hållning. Det stilrena guldhalsbandet och guldhårbandet gör att hon ser ut som en grekisk gudinna, med all rätt! Otroligt vacker min lilla syster!!


Håruppsättningen är som klänningen romantisk, lätt, stilren och luftig. Bra jobbat Jennifer!!


Tillsist, tack kära syster att jag fick sy din balklänning! Du är super vacker!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar